Najava duela Magic-Bucks: Easy Like Sunday Morning

Piše: Draško Milić

Milwaukee (56-17)

Odavno osigurali prvo mjesto na Istoku, a prvi su u u cijeloj Ligi što im na žalost i neće mnogo značiti u Diznijevom svijetu. Trener Budenholzer je napravio jasan sistem koji vuče mogući MVP regularnog dijela, koji je ujedno i kandidat za najboljeg defanzivnog igrača tako da je leteći  Grk motor ekip Njegovo odsustvo se osjetilo odmah i u posljednjem meču sezone pa su lako Grizzliesi došli do te ključne pobjede za nastavak PO ambicija poslije 7 vezanih poraza.

Koncept je prilično jasan- Giannis uzme loptu, ostali se rašire i onda protivnik bira da li on napada 1 na 1 oli neko ima otvoren šut. A šut za 3 je specijalitet pa Robin Lopez koji u prvih 9 sezona nije šutnuo ni jednom iza linije 6,75, prošle dvije sezone tek po jednom sedmično, sad šutira po 1,6 puta po meču. Što je opet 3 puta manje od brata, koji je nekad bio poznat kao top 3 post up igrač Lige. Dubina je jedna od glavnih karakteristika ekipe, pa i kad starteri zakažu – npr Bledsoe se vrati ciglarenju, Middletone previše uživi da je all star igrač, na raspolaganju cijela garda igrača koji mogu dati doprinos u lomljenju protivnika – od agresivne odbrane, do traženja najraspoloženig šutera je mnogo opcija.

Orlando (33-40)

Da su na Zapadu ne bi imali nikakve šanse za doigravanje. Ovako, Vučević je odigrao još jednu double-double sezonu i vukao ekipu do učinka od 33 pobjede, što im je je bilo dovoljno za postsezonu. Otkrovenje sezone je bio Jonathan Isaac, ali prvo teška povreda u sezoni, onda pokidani ACL na startu bubble-a su oduzeli priliku ljubiteljima košarke da uživaju u igri momka koji je u sezoni bilježio prosječno 2,3 blokade I 1,6 ukradenih lopti čuvajući igrače svih profila i time najavio dugogodišnju kandidaturu za najbolje defanzivne petorke u Ligi. Sve ostalo je bilo jako promjenjivo pa je Gordon nekad bio najbolji na terenu nekad neprimjetan, Fultz samo na momente igrač koji je s razlogom bio prvi pik, pa je često od šuterskih serija T-Rossa zavisilo da li mogu pobijediti ili ne u bilo kom meču.

Prognoza

S jedne strane ekipa koja ima najbolji učinak u Ligi, s druge tim koji je ušao u PO samo zato što je manje loš od ostatka Istoka, a u bubble još gori nastupi nego tokom sezone. Ovdje je jedina dilema da li će se Bucksi opustiti jedan meč ili će htjeti da što prije završe nove 4 trening utakmice i posvete se pripremi za ozbiljne protivnike u drugoj rundi. 4-0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Najava duela Nuggets-Jazz: Sombor Shuffle
Next post Najava duela Pacers-Heat: Take the Power Back