Najava duela Pacers-Heat: Take the Power Back

Bio je 8. januar, sredina treće četvrtine. Majami ima prednost od preko 20 poena i loptu, Jimmy pravi roling i kreće prema košu, a  TJ Warren ga hvata za vrat. Ne treba biti stručnjak za engleski jezik a ni za čitanje sa usana da bi se otkrilo sto je Butler sve dobacio igraču Pacersa, a nekako se najviše izdvaja to “you are fuckin’ trash”. Da to nije, TJ je dokazao u ovom bubbleu u kojem je postizao: 53 poena protiv Filadelfije, 34 Washingtonu, 32 Orlandu, 39 Lakersima, za ukupni prosjek od 31ppg, uz 57.8% šuta iz igre i 52.4% za tri.

U regularnom dijelu sezone dva tima su odigrala dva meča i oba je dobio Miami, u Orlandu su odigrali još dva u kojim je rezultat neriješen. U ovogodišnji playoff ulaze sa pozicija 4 i 5 u kojima Pacersi imaju tehnički prednost domaćeg terena.

 U osam mečeva koje su odigrali i konačnih 6-2, Pacersi su pokazali čvrstinu i disciplinu u igri koju je dobro poslozio trener Nate McMillan. Povratnik Oladipo za kojeg se dugo nije ni znalo oće li igrati, vratio se poslije godinu dana pauze i pored ograničenih minuta pokazao je svoju dobro prepoznatljivu brzinu i jačinu uz prosječnih 18.6 poena po meču. Brogdona je takođe mučila povreda ali se uspio oporaviti za početak i doprinio je pristojnim šutem, dobrom odbranom i još boljim “floor general” osobinama. Čak je i nama zanimljivi Goga Bitadze pored Turnera dobio zapazeniju ulogu i moze se reći da je ostavio traga na igri ekipe solidnom defanzivom i dobrim timskim rotacijama. Ipak veliki hendikep će im biti nedostatak Domantasa Sabonisa. Litvanac je bio All star i najbolji igrač ekipe, ali nije igrao u Orlandu zbog ozbiljne povrede lijevog stopala.

Upravo taj nedostatak Sabonisa čini da su  šanse oba tima za prolazak u polufinale Istoka podjendnake. Miami Heat sa liderom Butlerom, All star Adebayom, novajlijama Nunom i Herroom, najkonstantnijim šuterom lige Robinsonom i veteranima Dragićem, Iguodalom,  Crowderom i Olynykom (da, moramo spomenuti čovjeka koji je ubacio 20 poena u jednoj četvrtini Denveru) igrala je promjenljivu košarku za konacnih 3:5 u restartu.  Brine povreda Derrcik Jones Jr. koji je ostao nepomičan na parketu poslije duela sa pomenutom Bitadzeom. Kako se radi o povredi vrata poslije koje je na strecheru iznijet iz dvorane, po prvim prognozama glavnog dunkera ekipe čeka duza pauza.

Svoju prednost Majami će traziti u small ball igri, sa Butlerom na četvorci i Adebajom kao centrom. Ta igra im donosi puno brzi pristup i pokretniju postavu, sa svih 5 igraca koji predstavljaju jednaku prijetnju i Spolestrom koji izvukuje maksimum iz ekipe.

Pacersi ce svoju prednost traziti u momentumu Warrena i odličnoj sinhronizovanosti izmedju Brogdona i Oladipa, sa strpljivim napadima koji obiluju sa dosta backdoor i give-and-go utrčavanja.

Udjela u konacnom pobjedniku imace i lični duel  dvojca sa početka, tako da je pred nama odlična playoff košarka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Najava duela Magic-Bucks: Easy Like Sunday Morning
Next post Najava duela Thunder-Rockets: At Least a Few Games