We Are The Champions (Again)

Piše: Branko Medojević, PZP

Sinoćnji početak NBA lige ostao je u sjenci jednog povezanog, ali mnogo zanimljivijeg događaja. Sinoć je, takođe, počelo jubilarno peto izdanje AIRBALL.ME fantasy lige, koja ove godine broji 16 takmičara, čiji kvalitet varira od sjaja (Daljam Cheffs) do očaja (ostalih 15 ekipa).

Prethodna sezona je zavšena vrlo kontroverzno, nakon što su, prema saznanjima sa raznih YouTube klipova i tekstova sa “treceoko tačka kom” i sličnih portala, CEO lige Milić Čović i duboka država namjerno prenijeli virus sa šišmiša na Jeremy Lina (člana Beijing Ducksa), što je dalje stvorilo pandemiju globalnog tipa, zbog koga je došlo i do otkazivanja NBA lige, zatim i fantasy lige, a na koncu (što je i najvažnije) – praktično otete titule i dresa Pčelicama iz Daljma.

Da krenemo redom.

Daljam Cheffs (ex Honeybees)

Bez dileme, najbolja ekipa u ligi. Menadžer ekipe je veoma taktički potkovan, veliki košarkaški znalac, a na kompjuteru ima 75 excela i 23 matematička modela. Već je odabrao pobjednički dres, i to je sve što treba da znate o krajnjem ishodu ove lige. Jedini način da se ova ekipa zaustavi su manipulacije prošlogodišnjeg tipa. Rječnikom imenjaka Vujisića, ekipa iz Daljma je u prošloj sezoni bockala protivnike, a ove će mnogima zakuvati čorbicu.

Born Ready

Menadžer ove ekipe dobro poznaje igrače iz šeste libanske amaterske lige i sličnih liga, ali nedostatak vizije mu ne mogu donijeti ništa dobro. Dovoljno je reći da bi najbolje bilo da njegov tipični i prepoznatljivi hejt, koji baca svuda okolo, preusmjeri na svoju ekipu.

Zagorič RnRollers

I dalje nikom nije jasno zašto se ova ekipa ne zove Zagorič Zombies or Patients. Menadžer ekipe je poznat po tome što se nehumano postupa prema svojim igračima što rezultira sezonama koje završava sa više povrijeđenih igrača nego igrača u rosteru. Mimo odrađenih 156 mock draftova prije sezone, ekipa iz Zagoriča uvijek uspijeva da odabere i polomi nekoliko ključnih igrača lige.

Copilot

Da nije Njegoš Uniteda, ovo bi bila najgora ekipa sa Cetinja. Menadžer ekipe, poznat po nadimku “Kum” nema puno veze sa likom iz Puzovog remek djela. Autoritet koji on nameće svojim igračima više veze ima sa lokalnim cetinjskim šanerima nego sa don Vitom.

Danilo’s Team

Fantom ekipa koja se svake godine pojavi na draftu, ali niko ne zna odakle tu. Svakako, borba za poziciju 14 je njihov maksimum.

Erebor Arkenstones

Menadžer ekipe je čovjek kome nije strana analitika, ali kada se dođe do fantasy lige, sve to pada u vodu. Bez pardona svojoj ekipi daje ime po dragulju iz Lonely Mountaina, iako je kvalitet te ekipe na nivou krša sa budvanskih plaža.

Fighting Irish

Najveće i najšire sportsko znanje u ligi biva valorizovano poput projekata Brana Gvozdenovića. Menadžer je pun fan fact informacija, ali je posebno interesantan fan fact da dotični menadžer ima jedan od najgorih rejtinga u ligi. Veliki je fan Malika Monka, Kyle Kuzme i bilo kog basketaša ispred zgrade koji ubaci dvije trojke za redom. Nerijetko takvi tipovi budu proglašeni za “next big thing” uz obaveznu rečenicu “mark my words”.

Gradina Bears

Radi pri Vladi. Blizak dubokoj državi. Manipulator. Sve što treba da znate o ovom čovjeku je njegovo ime – Milić Čović. Kao i uvijek, vrlo je nezadovoljan draftom, krivi su mu termin drafta, položaj zvijezda, buka u ulazu zgrade, boja majice njegovog komšije… Navodno nikad nije spreman, igra lagano na po gasa, a i ove sezone, kao i svih prethodnih, najmanje prati ligu. Uvijek bude u gornjem dijelu tabele, zbog raznih manipulacija i udaraca ispod pojasa. Kuka cijele sezone. Veliki fan Spursa. Not.

Jebeni Grgur

Najveći romantičar lige. Često žali što liga nije otvorenija da u ekipu dovede Ronaldinja, Zidana i Roni O’Salivena. Nisu bitne brojke, kako kaže, već magija.

Njegoš United

Kao i u NBA ligi, ni ovdje ekipe ne mogu ispasti iz lige, ali ako bi gledali po kvalitetu uporedno, ako je ovo NBA liga, Njegoš United je ABA2 liga. Nije potrebno objašnjavati zašto jedan Mašan Vrbica nema teoretske šanse da sačuva Chris Paula, i to je dovoljno reći o “kvalitetu”, kako ove ekipe, tako i njegovim menadžerskim sposobnostima. Fenjer bez dileme. Što je najgore, da ima prvog pika iduće sezone uzeo bi mladog i perspektivnog Zorana Nikolića.

Momišići Cubes

Voli košarku, to mu se mora priznati, ali mu je znanje u vezi fantasy lige malo iznad Njegoša. Forsira balkanske igrače, lokal patriotizam mu je jača strana, ali se postavlja legitimno pitanje – kako će u Evropu ili dalje ako se držimo naših?

Rnjego Kemr

Menadžer koji u realnom svijetu prepoznaje Christiana Wooda ili Hassana Martina kao talente sa 14 godina na poligonu ispred zgrade, ali ako mu date prvi pik, bira PJ Washingtona u prvoj rundi. Fan je Kingsa i Hornetsa, i to je sve što treba da znate o mazohistčkoj crti ovog menadžera. Jedina dobra stvar je što je preuzeo ekipu od jednog drugog Milića, koji svakako misli da je ova liga sranje i da dok se ne promijeni mindset igrača, liga ne može naprijed.

Outsiders

Osvajao je Lester Premijer ligu, Warriorsi su sa Baron Davisom sa osme pozicije eliminisali Dirkove Mavse, istorija pamti još sportskih iznenađenja, ali sporskoj javnosti i dalje nije poznato na koji način je dotični menadžer osvojio ligu i dres Kempa. Blizak Miliću Čoviću, možda razloge treba tražiti na tom mjestu. Slučajni pobjenik, nikad više 2018.

Stevan’s Swines

Menadžer ekipe i dalje žali zbog smrti Wilt Chamberlaina i Mosesa Malonea, jer bi mu se odlično uklopili u ekipu. Srećom, Bill Russell je još uvijek tu i Svinje ga često biraju u nekoj od prvih rundi. Veliki nostalgik za kog je vrijeme stalo. Joe Johnson i Jerry West su savršena kombinacija spolja kad je ova ekipa u pitanju.

Valter Maxbet

Jedina ekipa koja ima sponzora, ali novac sumnjivog porijekla nije garancija za uspjeh. Ovo su Knicksi lige, izbor Julius Randlea u drugoj rundi to i potvrđuje.

Voyager

U veoma slaboj konkurenciji igrača sa Cetinja, ovo je najbolji igrač, što i nije neka pohvala. Idol mu je Gregg Popovich, ali su im menadžerske sposobnosti uporedive koliko i NBA liga sa rekreativnom ligom Crne Gore. Jedini navijač Spursa u ligi, a njegov uspjeh je sličan mučnom rebuildingu kroz koji prolazi ta ekipa. Tvrdi da je DeRozan efikasan igrač, a otpilike istu logiku primjenjuje i na fantasy ligu, što je sasvim dovoljno informacija o njegovom kvalitetu.

Ligu možete pratiti na sledećem linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Charlotte Hornets – At the hive
Next post This land is your land